LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zeci de civili în continuare daţi dispăruţi după loviturile asupra oraşului Dnipro

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zeci de civili în continuare daţi dispăruţi după loviturile asupra oraşului Dnipro

Este a 326-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zeci de civili sunt în continuare daţi dispăruţi la o zi după ce o rachetă rusească a lovit un bloc înalt de apartamente din oraşul ucrainean Dnipro, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic.

Foto Profimedia

UPDATE 05:50 44 de atacuri asupra regiunii Sumy, doar în ziua de duminică.

Forțele ruse au lovit regiunea Sumy de 44 de ori duminică. În urma atacurilor, au fost distruse o școală și o grădiniță. Guvernatorul regiunii Sumy, Dmytro Zhyvytskyy, a afirmat pe rețelele de socializare că forțele ruse au lansat atacuri asupra comunităților Bilopillia, Khotin, Seredyna-Buda și Krasnopillia. Nu au fost raportate victime.

UPDATE 05:00 Zeci de civili în continuare daţi dispăruţi după loviturile asupra oraşului Dnipro, afirmă Zelenski

Zeci de civili sunt în continuare daţi dispăruţi la o zi după ce o rachetă rusească a lovit un bloc înalt de apartamente din oraşul ucrainean Dnipro, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic, potrivit Agerpres.

Echipele de salvare au continuat să caute peste 30 de persoane sub dărâmăturile blocului, a spus el.

"Luptăm pentru fiecare persoană", a declarat şeful statului ucrainean. "Iar operaţiunile de salvare vor continua atât timp cât există chiar şi cea mai mică şansă de a salva o viaţă", a subliniat el.

UPDATE 02:00 30 de oameni au murit în atacul cu rachetă. Zelenski afirmă că toată lumea va fi trasă la răspundere pentru teroare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în timpul discursului de duminică seară adresat națiunii, că bilanțul deceselor după atacul rușilor asupra unei clădiri din Dnipro a ajuns la 30.

“Astăzi am primit rapoarte de la Dnepr toată ziua. Soarta a peste 30 de persoane care ar fi putut fi în casă în momentul atacului teroriştilor cu rachetă rămâne necunoscută. Zeci de persoane au fost salvate de sub dărâmături, inclusiv şase copii. Luptăm pentru fiecare persoană!

Operaţiunile de salvare va dura atâta timp cât va exista chiar şi cea mai mică şansă de a salva vieţi. În prezent, lista deceselor este de 30 de persoane, inclusiv un copil - o fată, ea avea 15 ani. Există rapoarte că doi copii şi-au pierdut părinţii. Condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut cei dragi...”, a spus Zelenski, relatează news.ro .

Zelenski a avut un mesaj special și pentru rușii care nu ripostează la crimele comise de forțele armate ruse.

“Vreau să le spun tuturor celor din Rusia, care nici acum nu au putut rosti nici măcar câteva cuvinte de condamnare a acestei terori... Chiar dacă văd şi ştiu totul... Tăcerea voastră laşă, încercarea voastră de a “aştepta” ceea ce se întâmplă se va termina doar cu aceiaşi terorişti care vor veni după voi într-o zi. Răul este foarte sensibil la laşitate. Răul îşi aminteşte întotdeauna de cei cărora le este frică sau încearcă să negocieze cu el. Şi când va veni după voi, nu va fi nimeni care să vă protejeze”, a adăugat liderul ucrainean.

UPDATE 21.12 Momentul așteptat de Kiev. NATO promite mai multe arme grele: „Suntem într-o fază decisivă a războiului”

Ucraina ar putea primi mai mult arme grele de la NATO, conform secretarului general, Jens Stoltenberg, care s-a pronunțat favorabil ideii. Declarația a fost făcută înaintea unor noi discuţii la Ramstein privind ajutorul militar occidental pentru această ţară.

Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante - şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat”, a declarat Stoltenberg duminică pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt. Detalii aici

UPDATE 20.11 Un recrut rus și-a ucis trei colegi și a rănit alți 15, după ce a manevrat greșit o grenadă într-un depozit de muniție

O explozie de muniție cauzată de manipularea „neatentă” a unei grenade a avut loc în regiunea Belgorod a Rusiei, la granița cu Ucraina. Trei soldați au murit și alți 16 au fost răniți, au informat duminică agențiile de presă ruse, conform Reuters .

Explozia a avut loc într-un centru cultural amenajat pentru stocarea muniției, de forțele armate ruse, au informat agențiile de presă de stat, citând serviciile locale de urgență. Detalii aici

UPDATE 19.26 De ce vor băga spaima în ruși tancurile britanice Challenger 2, dar și blindatele Bradley, AMX-10 și Marder VIDEO

Guvernul Marii Britanii a comunicat că ia în considerare să furnizeze tancuri principale de luptă Challenger 2 forțelor ucrainene. Totul după ce Kievul va primi 40 de blindate germane Marder, 50 de blindate americane Bradley şi 40 de tancuri uşoare AMX-10 RC franceze.

Challenger 2 a fost folosit în operațiunile NATO din Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Irak. Introduse pentru prima dată în serviciu în armata britanică în 1994, un număr de Challenger 2 sunt în prezent desfășurate în Estonia, ca parte a prezenței avansate consolidate a NATO în țările baltice.

Continuarea aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat